Open Infrastructuur

Open Infrastructuur

Voorzitter van deze werkgroep: Daniël Jumelet.

De NAF-werkgroep Open Infrastructuur richt zich op de bevordering van de toepassing van architectuur op infrastructuur. De afgelopen jaren zijn behoorlijke stappen gezet, onder andere door de community die de Open Infrastructure Architecture method (OIAm) heeft ontwikkeld. Meer dan ooit is dit architectuurdomein interessant, omdat de opkomst van Clouddiensten voor een heuse revolutie zorgt. Infrastructuur wordt in toenemende mate op een heel andere manier ingericht dan een aantal jaren geleden. Tegelijkertijd is veel van de functionaliteit die vanuit het infrastructuurlandschap wordt geleverd hetzelfde gebleven. In dit spanningsveld richt de werkgroep zich op de volgende deelvragen:

  • Hoe vindt transformatie plaats van een constructiegerichte werkwijze naar een functiegeoriënteerde aanpak en hoe worden mensen die werkzaam zijn in het infrastructuurwerkveld hierin meegenomen?
  • Welke good practices zijn er ten aanzien van Cloudinfrastructuur? Wat doet de opmars van Cloudtoepassingen met afdelingen die zich bezig houden met infrastructuur? Doelstelling is om inrichtingsvoorbeelden/modelportfolio’s beschikbaar te stellen.
  • Hoe is infrastructuurarchitectuur een onmisbare factor in het voortbrengingsproces en hoe wordt samengewerkt met andere architectuurdomeinen en disciplines?

De NAF-werkgroep organiseert periodiek bijeenkomsten rondom deze deelvragen. Wil je actief deelnemen of gewoon op de hoogte blijven van activiteiten van de werkgroep via (beperkte) mailupdates? Aanmelden is mogelijk via de voorzitter van deze werkgroep: daniel.jumelet@infra-repository.org. Geef daarbij aan op welk niveau je betrokken wilt zijn. Welkom!

Lid worden?

Het NAF kent lidmaatschap voor organisaties en individuen. U kunt
kiezen uit twee soorten lidmaatschappen:

Klik op een van de knoppen voor meer informatie.

X