Digitale Transformatie

Digitale Transformatie

Voorzitter van deze werkgroep: Jules De Ruijter.

In lijn met de nieuwe NAF-werkgroepen werken we niet vanuit een architectuur invalshoek maar vanuit actuele ontwikkelingen in organisaties en technologie. Eén van de trending ontwikkelingen is de digitale transformatie. Een verzamelnaam voor veel uiteenlopende veranderingen in de bedrijfsvoering van organisaties. Een aantal onderwerpen keert hierbij steevast terug. Processen: processen worden niet ondersteund door IT maar uitgevoerd door IT; digitale dienstverlening als product. Klanten: niet meer de gebruiker centraal, maar de klant; wat is nu de feitelijke vraag van de klant.

De impact op organisaties kan groot zijn en misschien moeten we zeggen: zal groot zijn. Anders denken over processen, andere taken van medewerkers, andere interactie met klanten, zelfdenkende systemen, zelfsturende processen en ga zo maar door.

Wat doet deze werkgroep

De werkgroep gaat Digitale Transformatie vanuit verschillende invalshoeken belichten. Hier komende architectuur aspecten een voor een aan de orde. We gaan op zoek naar houvast voor architecten in een digitale transformatie. We stellen ons vragen als: “Wat betekent dat voor de architectuur van de bedrijfsvoering? Hoe geeft de architect vorm aan deze transformatie? Vraagt dit om andere architectuurpatronen? Verandert de rol van architectuur daardoor? Is business architectuur nu gelijk aan digitale architectuur?”

De inspanningen van de werkgroep beperken zich niet tot vergaderen en discussiëren over het onderwerp Digitale Transformatie. Andere werkvormen om het houvast voor de architect te ontdekken worden ingezet. Het voorlopige doel is een track op het LAC 2017 te verzorgen rondom dit thema: 5 presentaties of workshops Digitale Transformatie.

Interesse om een bijdrage te leveren: meld je aan bij de voorzitter van deze werkgroep: Jules de Ruijter (062499133 / jules.de.ruijter@solventa.nl)

Lid worden?

Het NAF kent lidmaatschap voor organisaties en individuen. U kunt
kiezen uit twee soorten lidmaatschappen:

Klik op een van de knoppen voor meer informatie.

X