2019: Frank Baldinger

NAF Penning 2019 toegekend aan Frank Baldinger op DADD2019
14 november 2019
Heb jij je badge al geclaimd?
25 november 2019

2019: Frank Baldinger

NAF-penning 2019: Frank Baldinger

Tijdens het avondprogramma van het nieuwe jaarcongres van het NAF, Digital Architecture Design Day, is de winnaar van de NAF Penning 2019 bekendgemaakt.

De NAF Penning wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die van bijzondere betekenis is voor het NAF en/of de ICT-architectuurgemeenschap in Nederland. Het bestuur laat zich daar vaak in adviseren. Dit jaar echter, was het bestuur stellig van menig dat de penning verleend moest worden aan Ir. Frank Baldinger.

Frank heeft een enorme staat van dienst bij het NAF. Hij was voorzitter vanaf 2005 tot mei 2019. Dat is 14 jaar voorzitterschap waarbij Frank een drijfveer was achter een hoop initiatieven.

Zo heeft Frank de Masterclass Enterprise Architectuur gestart, waar, welgeteld 165 mensen verspreid over 10 edities de Masterclass hebben gevolgd. Allemaal hebben zij met een zeer veelzijdige leergang mogen kennismaken, en de score en waardering waren altijd zeer goed.

Een ander bekend initiatief was het 10-jarig lustrum boek van het NAF dat hij samen met Daan Rijsenbrij heeft samengesteld, met diverse artikelen van Frank zelf. 7 jaar geleden maar nog heel veel actueel materiaal!

Het bestuur van het NAF vindt het een hele eer de penning dit jaar te mogen uitreiken aan iemand die 14 jaar aan het roer van onze vereniging heeft gestaan.

NAF Architectuurprijs 2019: Niet uitgereikt

Door het lage aantal inzendingen is er in 2019 geen NAF Architectuurprijs uitgereikt.

X