2007: Guido Bayens

2006: Jeroen Versteeg
1 december 2006
2008: Jan Hoogervorst en Rijkswaterstaat en ArchiMate-team
1 december 2008

2007: Guido Bayens

NAF-penning 2007: Guido Bayens

De NAF-penning 2007 is gewonnen door Guido Bayens de hoofdarchitect van de Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (NORA).

De NAF-penning wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die een speciale prestatie heeft geleverd op architectuurgebied of die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de architectuurcommunity in Nederland. Guido heeft zich zelfs op beide terreinen bewezen. Aan de ene kant is hij het leidende brein achter een van de grootste architectuurinspanningen die Nederland ooit heeft gekend. Hij heeft daarin een sterke inhoudelijke visie neergezet en die ook over weten te dragen op het team waaraan hij leiding gaf.

Om dat tot voor elkaar te krijgen, heeft hij de afgelopen jaren letterlijk honderden bestuurders, managers en architecten bij elkaar weten te brengen. Met grote overtuigingskracht en vasthoudendheid heeft hij mensen met al hun belangen op een lijn gekregen en dat is een hele prestatie, want het gaat hier om een architectuurproject dat uiteindelijk meer dan anderhalfduizend organisaties betreft en waarvan wij allemaal zullen profiteren.

Hij neemt aan allerlei fora en gremia deel, met altijd een nuttige bijdrage. Zo heeft hij ook in 2007 weer een actief aandeel in het LAC gehad, uiteraard over het gebied dat zijn passie heeft, het publieke domein.

Het NAF wil met deze onderscheiding Guido bedanken voor zijn grote verdienste voor architectuur-Nederland.

X