Over NAF

Over NAF

Het NAF bestaat sinds 2002 en heeft inmiddels een uitgebreid netwerk van gebruikerspartijen, leveranciers en instellingen van wetenschap en onderwijs opgebouwd. Het NAF biedt zijn leden onder meer gelegenheid tot het netwerken met vakgenoten, professionalisering door deelname aan werkgroepen, en profilering door publicaties. Zo hebben werkgroepen recent boeken uitgebracht over IT governance en over business rules.

Verder is het NAF mede-organisator van de NAF Insight seminars, de NAF Masterclass Enterprise Architectuur en de Digital Architecture Design Day.

Visie

Het NAF wil als beroepsvereniging vooraan staan in de ontwikkeling van architectuur competenties; competenties die nodig zijn voor de transitie naar een duurzame digitale economie. Het NAF voelt zich verantwoordelijk voor het georganiseerde gesprek over architectuur-gerelateerde werkzaamheden en problemen, en wil voor de (aankomende) professional de eerste keus zijn voor het vergroten van deskundigheid door toegang tot een netwerk van onderzoek en kennisdeling.

Missie

Het bevorderen van de ontwikkeling en beoefening van architectuur in het kader van een verantwoorde vormgeving van IT-gedreven business door:

  • het behartigen van de maatschappelijke belangen van architectuur in de digitale wereld;
  • het versterken van de belangstelling en het begrip voor IT architectuur;
  • het organiseren van intervisie en kennisdeling.

Werkgroepen

De werkgroepen zijn de kernactiviteit van het NAF en de belangrijkste reden om lid te worden. In die werkgroepen komen professionals uit wetenschap, onderwijs, gebruikerspartijen en leveranciers bij elkaar om kennis uit te wisselen en samen het architectuurvak verder te professionaliseren. De werkgroepen dekken een breed spectrum aan onderwerpen af, zoals infrastructuurarchitectuur, IT governance, interoperabiliteit, cloud computing, web 2.0, TOGAF en ArchiMate. Leden kunnen zelf werkgroepen starten, onder begeleiding van de programmacommissie. Zie de werkgroepenpagina voor meer informatie

Bestuur

Zie de contactpagina voor meer informatie

Lid worden?

Het NAF kent lidmaatschap voor organisaties en individuen. U kunt
kiezen uit twee soorten lidmaatschappen:

Klik op een van de knoppen voor meer informatie.

X