NAF Penning 2019 toegekend aan Frank Baldinger op DADD2019

NAF Insight / GIA workshop: Liberating Structures
13 november 2019
2019: Frank Baldinger
14 november 2019

NAF Penning 2019 toegekend aan Frank Baldinger op DADD2019

Op donderdag 14 november is tijdens Digital Architecture Design Day 2019 in Den Bosch de NAF Penning toegekend aan Frank Baldinger.

Tijdens het avondprogramma van het nieuwe jaarcongres van het NAF is de winnaar van de NAF Penning 2019 bekendgemaakt.

De NAF Penning wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die van bijzondere betekenis is voor het NAF en/of de ICT-architectuurgemeenschap in Nederland. Het bestuur laat zich daar vaak in adviseren. Dit jaar echter, was het bestuur stellig van menig dat de penning verleend moest worden aan Ir. Frank Baldinger.

Frank heeft een enorme staat van dienst bij het NAF. Hij was voorzitter vanaf 2005 tot mei 2019. Dat is 14 jaar voorzitterschap waarbij Frank een drijfveer was achter een hoop initiatieven.

Zo heeft Frank de Masterclass Enterprise Architectuur gestart, waar, welgeteld 165 mensen verspreid over 10 edities de Masterclass hebben gevolgd. Allemaal hebben zij met een zeer veelzijdige leergang mogen kennismaken, en de score en waardering waren altijd zeer goed.

Een ander bekend initiatief was het 10-jarig lustrum boek van het NAF dat hij samen met Daan Rijsenbrij heeft samengesteld, met diverse artikelen van Frank zelf. 7 jaar geleden maar nog heel veel actueel materiaal!

Het bestuur van het NAF vindt het een hele eer de penning dit jaar te mogen uitreiken aan iemand die 14 jaar aan het roer van onze vereniging heeft gestaan.

X