NAF Bestuurslid gaat naar de maan. Hoe dan?

23 november: NAF Insight Proces en Text Mining
30 oktober 2017
Integraal verslag van Ronde Tafel Agile Enterprise Architectuur beschikbaar
8 november 2017

NAF Bestuurslid gaat naar de maan. Hoe dan?

Wij vernamen onlangs dat één van de NAF Bestuursleden naar de maan gaat. Wij vroegen ons meteen af ‘hoe dan?’ en spraken met hem.

Webredactie: Hallo Bas – wat horen we nu, je gaat naar de maan?

Bas van Hengstum: Ja, dat klopt – althans… Ik ga, samen met mijn vader, in januari voor het goede doel een bergbeklimming maken in de Mountains of the Moon in het Rwenzori gebergte in Oeganda. We beklimmen dan de 4620 meter hoge Weissmann Peak.

W: Voor het goede doel?

BvH: Klopt. We maken deze tocht met en voor SOS Kinderdorpen. Zij vangen, over de gehele wereld, kinderen op die thuis niet in een gezinssituatie kunnen wonen, bijvoorbeeld omdat ze hun ouders hebben verloren. Ze bouwen kleine dorpen waar deze kids worden opgevangen in een vervangende gezinssituatie. En het mooie is, hier zijn niet alleen die kids mee geholpen, maar ook de omgeving van zo’n dorp kan gebruik maken van bijvoorbeeld de onderwijs- en medische voorzieningen.

W: Hoe kom je op het idee om deze grote klimtocht te gaan maken?

BvH: Mijn vader is al jaren vrijwilliger bij SOS Kinderdorpen, en ik heb een deel van mijn studie in Oost-Afrika gedaan. En we hadden al tijden op onze bucketlist staan dat we een mooie berg in Afrika wilden beklimmen.  Toen mijn vader een email ontving over deze SOS Family Challenge, zijn we daar direct op ingegaan. En zo gaan we met een groep van 15 personen de uitdagingen aan.

W: De uitdagingen?

BvH: Ja – naast de uitdaging om die berg te beklimmen – een klim van zo’n 3000 meter in 4 dagen – hebben we ook de uitdaging om geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen.

W: En – gaat het allemaal lukken?

BvH: We zijn er druk mee bezig. Aan de ene kant aan het trainen om de conditie op niveau te brengen (leuke bijkomstigheid is dat ik al ruim 15 kilo ben afgevallen), en aan de andere kant druk met fondsen werven.

W: Op welke manier kunnen we je met deze actie steunen?

BvH: Dat kan op verschillende manieren. Centraal staat onze actie-pagina. Als je deze via de social media wilt delen, vergroot je ons bereik. Dat is een makkelijke manier om onze fondsenwerving onder de aandacht te brengen. En je kunt natuurlijk een donatie doen via onze actie-pagina. Die donatie komt geheel ten goede aan SOS Kinderdorpen. We betalen de reis en beklimming zelf.

W: We wensen je veel succes met de beklimming, en hopen dat je slaagt met beide uitdagingen!

BvH: Dank je! We kijken zelf enorm uit naar de klim. En alvast bedankt voor jullie ondersteuning!

Noot van de Webredactie: Binnen het NAF Bestuur houdt Bas zich onder meer bezig met de nieuwe website en de nieuwsbrieven. Daarnaast is hij actief in de programmacommissie van het Landelijk Architectuur Congres en vormt hij de linking pin tussen NAF en LAC.

X