Weg met de bouwmeester, lang leve het Bouwmeesterschap! Ø

november, 2019

21nov19:0022:00Weg met de bouwmeester, lang leve het Bouwmeesterschap! Ø

Event Details

21 November zullen de verantwoordelijken voor het dossier Bouwmeesterschap bij het UWV, Paul Balvers en Nic van Spronsen, ons meenemen in de uitdaging die het UWV zich heeft gesteld. We willen deze avond een Open Space organiseren om ideeën en suggesties te verzamelen waarmee het UWV kan toetsen in hoeverre hun ideeën ook door andere organisaties worden herkend. Bert Kroek is op dit moment werkzaam als Bouwmeester bij het UWV en zal de Open Space leiden.

Context UWV IV-transitie
16 april Computable: Minister Koolmees schrijft aan de tweede kamer: Het UWV stelt de invoering van het plan om de verschillende bedrijfsonderdelen meer ict-verantwoordelijkheid te geven, tijdelijk uit. Omdat deze IV-transitie al jaren inzet van gebakkelei is, hebben de raad van bestuur en de ondernemingsraad nu naar elkaar toe uitgesproken om met elkaar hierover in gesprek te gaan alvorens de knoop door te hakken.

Dit is een van de voorbeelden waar het UWV in het nieuws is als het gaat om problemen met automatiseringsprojecten. Het UWV heeft IV-transitie gedefinieerd als het programma om verbeteringen door te voeren. Een van de onderdelen van dit programma om te komen tot een betere uitvoering van ICT projecten is het concept Bouwmeesterschap:
Het bouwmeesterschap heeft als doel om tijdens het ontwikkelen van software de samenhang, richtlijnen en architectuur te controleren, ondersteunen en borgen. Dit met als doel om de kwaliteit van de software te verbeteren.

Er worden 4 werkstromen onderkent:

1. Softwarearchitectuur en broncode – Voorzien in best practices voor softwarearchitectuur

2. Ontwikkelomgeving – Een integrale en gestandaardiseerde ontwikkelomgeving ontwikkelen (per veelgebruikte programmeertaal/toepassing)

3. Mensen en kennis – Veranderkundige begeleiding van de verschillende verbeterinitiatieven

4. Kwaliteitsborging en kwaliteitscontrole – Voorzien in standaarden en richtlijnen voor softwareontwikkeling. Voorzien in toetsingsmechanismen op softwarekwaliteit

Oftewel, er wordt wel iets verwacht van de architectuur functie in de organisatie. Dit is Work-In-Progress, maar het is wel een goed moment om de ideeën eens aan te houden tegen de architectuur gemeenschap.

Het GIA organiseert deze avond samen met de Interessegroep Architectuur van het KNVI (voorheen NGI).

Datum: donderdagavond 21 november 2019
Tijdstip: vanaf 19.00u staat de koffie klaar, de sessie start rond 19.30u, aansluitende (gratis) netwerkborrel begint om 21.30u.
Plaats: Hotel Fletcher te Nieuwegein.

Deze sessie wordt georganiseerd door het Genootschap voor Informatie Architecten (GIA).

Deelname aan dit evenement is gratis voor GIA- en NAF-leden. Niet-leden betalen 20 euro (geen pin ter plaatse aanwezig, svp gepast betalen).

U kunt zich via de knop hieronder aanmelden:

 

Comments are closed.

X