The Open Group IT4IT Reference Architecture

march, 2016

24marAll DayThe Open Group IT4IT Reference Architecture

Event Details

Eind vorig jaar heeft de Open Group een nieuwe standaard op de markt gebracht: een referentiearchitectuur voor het managen van IT. Deze architectuur is tot stand gekomen in samenwerking met diverse IT-organisaties en -leveranciers. Met als doel: geïntegreerde oplossingen bieden waarmee de gehele IT-keten beheerst kan worden.

In deze NAF Insight geeft The Open Group met enkele IT4IT Forum leden u graag een introductie in de Open Group IT4IT Reference Architecture en lichten de toepasbaarheid ervan toe naar aanleiding van praktijkvoorbeelden. We zullen u een hand-out meegeven over de Open Group IT4IT Reference Architecture zodat u de kernbegrippen nog eens kunt nalezen en delen met uw collega’s.

Locatie

Delta Lloyd – Spaklerweg 4, Amsterdam. Op loopafstand van station Amsterdam Amstel. Routebeschrijving: https://www.deltalloyd.nl/images/XY14214_route-tooropgebouw_routebeschrijving_tcm48-106157.pdf –

U wordt geadviseerd om met het openbaar vervoer te komen. Het is helaas niet mogelijk om bij Delta Lloyd te parkeren. Wij raden u aan om te parkeren bij één van de P+R gelegenheden (bijvoorbeeld bij de ArenA): https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeren-amsterdam/p-r/

Agenda

16:00 (4 presentaties)
Introductie The Open Group IT4IT Reference Architecture door Karel van Zeeland (Shell, lid Open Group IT4IT Forum)

IT4IT en DevOps door Philippe Geneste (Accenture, lid Open Group IT4IT Forum)

Delta Lloyd casus door Rob Akershoek (Logicalis SMC, lid Open Group IT4IT Forum) en Dennis van Hoften (Delta Lloyd)

Voordelen van het IT4IT Model Office voor de Service door Erik van Busschbach (HPE, lid Open Group IT4IT Forum) en Etienne Terpstra (HPE, lid Open Group IT4IT Forum)

18:00: Borrel

Programma-inhoud en sprekers

Introductie The Open Group IT4IT Reference Architecture door Karel van Zeeland
Karel van Zeeland is Lead IT4IT Architect bij Shell Information Technology International BV en vice-voorzitter van het Open Group IT4IT Forum. Hij is tevens één van de oprichters van het IT4IT open standaard initiatief en actief betrokken bij de verdere ontwikkeling en wereldwijde toepassing van de standaard.
In zijn presentatie geeft Karel een kort historisch overzicht van het IT4IT consortium en het Open Group IT4IT Forum, gevolgd door een introductie van de IT4IT standaard en de vier waardestromen. De focus van de presentatie ligt op de waarde die kan worden gerealiseerd door het toepassen van de standaard, en een blik in de toekomst voor de komende 2-3 jaar.

IT4IT en DevOps door Philippe Geneste
Philippe Geneste is Partner bij Accenture en onder meer de lead voor Enterprise Architectuur in Frankrijk en de BeNeLux. Daarnaast is hij Value Stream Owner van de Strategy to Portfolio waardestroom in het Open Group IT4IT Forum.
In zijn presentatie zal Philippe aangeven hoe het toepassen van de Open Group IT4IT standaard kan bijdragen aan het flexibel en efficiënt opzetten en plannen, implementeren en continue verbeteren van de IT organisatie, zoals bijvoorbeeld het implementeren van Agile of DevOps.

Delta Lloyd casus door Rob Akershoek en Dennis van Hoften
Rob Akershoek is IT-managementarchitect bij Logicalis SMC en nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Open Group IT4IT standaard vanuit de rol als IT4IT architect bij Shell. Hij geeft regelmatig presentaties namens The Open Group, ondermeer over Delta Lloyd en is co-auteur van het boek “IT4IT for managing the business of IT – A management guide”. Dennis van Hoften is IT Architect bij Delta Lloyd en aldaar betrokken bij IT4IT.
Rob en Dennis zullen in hun presentatie ingaan op de volgende onderwerpen: Visie en IT strategie van Delta Lloyd; Doelstellingen van IT 3.0; Uitleg algemene aanpak; IT4IT blauwdruk binnen Delta Lloyd en high level roadmap; Nieuwe rollen in de IT organisatie

Voordelen van het IT4IT Model Office voor de Service Broker door Erik van Busschbach en Etienne Terpstra
Erik van Busschbach is CTO bij HPE Software Services. In deze rol heeft Erik bijgedragen aan de Open Group IT4IT standaard en is de eigenaar en co-creator van de HPE Software Services IT4IT ontwikkel- en toepassingsprogramma’s. Etienne is werkzaam bij Hewlett Packard Enterprise (HPE) Software Services als IT4IT Enterprise Architect EMEA waar hij IT4IT implementeert bij HPE’s klanten. Hij werkt al sinds de geboorte van IT4IT actief mee aan de standaard in diverse werkgroepen en is co-auteur van het boek “IT4IT for managing the business of IT – A management guide”.
Een IT4IT Model Office is een gecontroleerde omgeving waarin stakeholders de voordelen van een geïntegreerde aanpak van IT management kunnen beleven voor de Service Broker rol. Het IT4IT Model Office demonstreert hoe de nieuwe IT dienst kan werken, waarin de belangrijkste onderdelen van de implementatie zijn meegenomen. Het omvat een business, functioneel, technisch en implementatie model, waarbij onder meer gekeken wordt naar de interoperabiliteit van de onderdelen van de nieuwe IT dienst.

Time

All Day (Thursday)

Location

Onbekend

Comments are closed.

X