Spelsimulatie 2014

september, 2014

24sepAll DaySpelsimulatie 2014

Event Details

Informatie-architectuur met de spelsimulatie Stellar

Vindt u het lastig om de essentie van informatie-architectuur goed over te dragen? Heeft u te maken met plannen om gegevens te integreren of processen en gegevens te stroomlijnen? En hoort u dan dat dat het werk toch niet kan zijn? Dan is de NAF insight van 24 september voor u zeker interessant.

Deze NAF-Insight wordt georganiseerd door de werkgroep Games en Simulaties in Architectuur. In de bijeenkomst maakt u kennis met de spelsimulatie Stellar. Stellar gaat over gegevens, informatie en architectuur. Tenminste dat vinden wij. Of dat echt zo is, hangt af van wat je onder architectuur verstaat – een nog steeds lopende discussie – en de inbreng van de deelnemers.

Datum: 24 september 2014
Tijdstip: 13.00 – 16.00 uur
Locatie: Simagine
Adres: Rembrandtlaan 7, 3723 BG, Bilthoven
Aantal deelnemers: 8 – 16

Alle deelnemers die lid zijn van het NAF ontvangen aan het eind van de bijeenkomst een exemplaar van de spelsimulatie in bruikleen, als zij dat op prijs stellen.

Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf u snel in.

Context van de game
Jaar 2050. Welkom bij Stellar, een fusie tussen een wetenschappelijk bureau en een commerciële organisatie en daarmee de grootste speler op de markt van stellaire ontdekkingen.

Deelnemers krijgen drie jaar de tijd om de voordelen van de fusie te realiseren. Daarbij lopen ze tegen allerlei problemen op, want niets is wat het lijkt – of misschien toch wel. Interessante objecten voor de wetenschappers lijken van weinig waarde voor de spacecowboys en omgekeerd. Is er wel een business case voor het samenwerken? Jammer dat sommige gegevens niet nauwkeurig genoeg zijn, zodat er opnieuw gemeten moet worden. Wat moeten we eigenlijk regelen om eenmalig te kunnen registreren? En is dat wel de moeite waard? Zoals bij veel vraagstukken in het informatiedomein ziet de duivel in de details.

Opbrengst
U ontvangt een exemplaar van Stellar dat u in uw eigen praktijk in mag zetten. De exemplaren blijven eigendom van het NAF.

U leert voor welke doelgroepen u de simulatie in kunt zetten: Studenten, IT-ers, unit managers en klankbordgroepen bij veranderingsprocessen. U leert hoe u Stellar in kunt zetten in programma’s over informatieprocessen en -architectuur. Voelt u zich na de bijeenkomst nog niet voldoende zeker in het gebruik van de simulatie, dan kunt u zich inschrijven voor een train-de-trainersprogramma of uitgebreide doorloop. Verdere informatie daarover volgt op de bijeenkomst.

Inschrijven
Inschrijven voor deze spelsimulatie kan via het NAF-secretariaat, info@naf.nl

Meer informatie
Herman van der Bij
Jan Campschroer

Time

All Day (Wednesday)

Location

Onbekend

Comments are closed.

X