NORA Gebruikersdag

november, 2018

19nov(nov 19)12:0029(nov 29)18:00NORA Gebruikersdag

Event Details

Hierbij nodigen we je van harte uit voor de NORA Gebruikersdag. Het thema van de dag is de toekomst en hoe we daar in ons werk op voor kunnen sorteren. Zoals schrijver William Gibson het ooit formuleerde:

“The future is already here — it’s just not very evenly distributed.”

Als architecten staan we natuurlijk altijd al met één been in het heden en één in de toekomst . En weten we dat de legacy van de ene organisatie een stap vooruit kan zijn voor de andere. Het is als ambtenaren in de digitale overheid de kunst om, met respect voor die diversiteit, samen in te zetten op een toekomst waar we straks zelf als burger ook in willen leven.

Deze gebruikersdag tonen we je twee visies op die toekomst: Regie op Gegevens (RoG) en DIStributed Collaborative Information Platform (Discipl ). Twee brede en veelomvattende toekomstvisies, die in het heden al de eerste resultaten beginnen op te leveren.

Beide visies bouwen bovendien voort op dezelfde hedendaagse ontwikkelingen en concepten: Self Sovereign Identity, methoden om authenticatie te realiseren op basis van verifieerbare beweringen waar privacy al by design is ingebouwd, de API-revolutie die voorheen ongekende mogelijkheden biedt om gegevens te delen en te gebruiken, een bredere visie op architectuur op het niveau van de samenleving.

In drie breakout-ronden van telkens een half uur kun je kiezen uit zes onderwerpen, waarvan de meeste drie keer achter elkaar gegeven zullen worden. Met die kennis op zak kun je vervolgens in de verdiepingsronde aansluiten bij RoG of bij Discipl, om te onderzoeken wat hun toekomstvisie betekent voor jouw werk, jouw toekomst en jouw organisatie.

Net als vorige keer komen we daarna weer als groep bij elkaar om in een paneldiscussie te reflecteren op de dag. Pak alvast een drankje en praat mee: Waar hebben we elkaar gevonden in een gedeelde visie? Waar liggen nog discussiepunten en waar zou die discussie gevoerd moeten worden? En hoe voelen wij eigenlijk ons bij de geschetste toekomst en willen we daar aan bij dragen? Waar en wanneer? Dinsdagmiddag 19 november. Onze gastheer is Rijkswaterstaat in Utrecht, Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht (P+R westraven parkeren & ov-halte). We beginnen om 12.00 uur en vanaf 17.30 uur is er een netwerkborrel.

Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden via de link hieronder.

Time

19 (Monday) 12:00 - 29 (Thursday) 18:00

Comments are closed.

X