NAF Round Table: De Architect als Change Agent

october, 2018

17oct15:3020:00NAF Round Table: De Architect als Change Agent

Event Details

Bedrijven en organisaties zijn constant in verandering, zeker in tijden van hoogconjunctuur!

Architecten staan in de frontlinie. Zij dragen bij aan het ‘bouwbaar’ maken van door het senior management gewenste veranderingen. In deze Round Table gaat het om de betrokkenheid van architecten bij het formuleren van de totale veranderopgave van het bedrijf. Van wie krijg je je opdracht? Hoe wordt de relatie tussen senior management en architecten ingevuld? Welke taal moet je daarvoor spreken? Hoe dragen architecten bij aan het daadwerkelijk realiseren van de gewenste veranderingen?

In deze Round Table neem je kennis van twee voorbeelden van een succesvolle aanpak. De aanpak is sterk interactief: je krijgt veel gelegenheid om vragen te stellen aan de vertegenwoordigers van deze bedrijven en te sparren met de andere deelnemers.

We lichten alvast een tipje van de sluier op: de architect kan meer succesvol opereren als hij aansluit bij strategische veranderinitiatieven. Samen optrekken met senior lijnmanagers, business change managers, programmamanagers of informatiemanagers. Deelnemen aan het opstellen van strategische veranderplannen voor het bedrijf als geheel of een businessunit. Beginnen met meer schetsmatige ontwerpen van nieuwe vormen van dienstverlening, proces- en organisatie-inrichting en informatiehuishouding. In grote lijnen vaststellen welke veranderingen projectmatig of via epics moeten worden doorgevoerd. Daarna pas de diepte in, met goed uitgewerkte architectuurmodellen en principes, die worden meegegeven aan project- of scrumteams.

Programma:

15.30: Inloop
16.00: Start programma
17.00: Buffet
18.00-20.00: Vervolg programma

Wil je graag deelnemen? Meld je dan zo snel mogelijk aan. Deze NAF Round Table staat open voor maximaal 30 deelnemers en wordt begeleid door ervaren adviseurs en architecten van Novius.

 

Comments are closed.

X