NAF Insight / GIA workshop: Liberating Structures – Hoe kun je als architect de beste ideeën naar boven halen? © Ø

january, 2020

23jan16:0021:00NAF Insight / GIA workshop: Liberating Structures - Hoe kun je als architect de beste ideeën naar boven halen? © Ø

Event Details

Op donderdag 23 januari organsieren NAF en GIA een workshop over ‘Liberating Structures’.

Maryse Meinen (die op DADD de sessie ‘Engaged Strategizing for Architects’ verzorgde) zal een introductie geven over deze 33 verschillende werkvormen.

Komen onderstaande voorbeelden je bekend voor?

Als architect heb je een goed idee, maar het wordt niet gehoord of op waarde geschat. Of je mag wel aan de slag met het idee, maar het komt niet van de grond, omdat men er niet warm voor loopt.

Of dit: altijd dezelfde mensen die het hoogste woord voeren in een meeting en die een besluit doordrukken, zelfs als de groep iets anders lijkt te willen?

Of deze: als architect neem je deel aan een strategiedag of draag je bij aan een heisessie waarin in een open discussie – een “groepsdiscussie” geen duidelijke structuur is, noch focus op de uitkomsten van de dag. Dit gevoel: “leuk, zo’n dagje uit mijn gewone werk, maar hier kan ik verder niets mee. Nu weer over tot de orde van de dag.”

Dat kan anders!

Leer hoe je hier verandering in kunt brengen door “Liberating Structures” in te zetten: schijnbaar eenvoudige en tegelijkertijd zeer krachtige “werkvormen” waardoor mensen vanzelf beter interacteren. Door deze microstructuren in te zetten, zorg je er voor dat alle deelnemers in een sessie geëngageerd zijn, de stem van elke deelnemer wordt gehoord én dat de beste ideeën uit de groep naar boven komen, in plaats van nadruk op de stem van de (hiërarchisch) hoogste persoon of de hardste schreeuwer.  Door Liberating Structures in te zetten in je eigen organisatie verbeter je interactie in sessies én bouw je aan een duurzame verbetering in de relaties en het vertrouwen tussen mensen (ook buiten de sessies om). Je kunt de structuren toepassen in vrijwel elke sessie of vergadering, in zowel grote als kleine groepen en op alle niveaus.

Liberating Structures zijn bedacht door Henri Lipmanowicz en Keith Mc Candless en worden door een steeds groter wordende groep mensen over de hele wereld ingezet. Ook Nederland kent een zeer levendige, actieve user group waar je je bij kunt aansluiten. Iedereen kan Liberating Structures toepassen en er is geen certificeringsmodel voor – meesterschap begint met ervaren & meedoen en ontstaat door vaak doen!

Workshop

In deze workshop leer je hoe je Liberating Structures kunt gebruiken door ze zelf te ervaren en ermee te oefenen. In een intensieve sessie laten we je kennismaken met een heel aantal van deze structuren, zodat je de dag er na zelf aan de slag kunt met het toepassen.

Meer over Liberating Structures vind je hier: www.liberatingstructures.com

GIA-leden hebben gratis toegang – Vraag hieronder je promocode aan. Met deze code meld je je aan via onze Stager ticket shop. Let op! Alleen met een ticket sta je ingeschreven voor deze workshop!

NAF-leden hebben gratis toegang – Vraag hieronder je promocode aan. Met deze code meld je je aan via onze Stager ticket shop. Let op! Alleen met een ticket sta je ingeschreven voor deze workshop!

Niet-leden betalen EUR 75 ex btw

Als je je uiterlijk 24 december aanmeldt, ontvang je tijdens de workshop gratis het boek ‘The Surprising Power of Liberating Structures’. Dit boek wordt ter plekke uitgereikt en kan niet worden verzonden, ook niet bij no-show.

Let op! Kaarten zijn niet annuleerbaar en niet overdraagbaar. Voor NAF- en GIA-leden (gratis tickets) geldt: Indien je je niet uiterlijk woensdag 15 januari afmeldt, geldt een no-show bijdrage van EUR 75 ex btw. Deze zal achteraf door het NAF/GIA in rekening worden gebracht.

Agenda:

1600: inloop

1630-1830: 1e deel van de workshop

1830-1900: broodjes/soep

1900-2100: 2e deel van de workshop

aansluitend: korte borrel

De workshop is volgeboekt!

Comments are closed.

X