Kritisch Denken: Dynamische Oordeelsvorming ©Ø (let op: maandag 3 juni)

june, 2019

03jun17:0020:30Kritisch Denken: Dynamische Oordeelsvorming ©Ø (let op: maandag 3 juni)

Event Details

In de werkgroep Kritisch denken van informatie verkennen we denkgereedschappen om onszelf en elkaar te helpen ons werk te verbeteren. Op maandag 3 juni verzorgt Martijn Sasse een sessie over het model Dynamische Oordeelsvorming.

Het model Dynamische Oordeelsvorming (DO) is een hulpmiddel voor het (h)erkennen van je eigen gevoelens in samenhang met een vraag of probleem, het trekken van conclusies en het nemen van besluiten. Dit proces verloopt niet lineair tijdsvolgordelijk. Wel is sprake van een min of meer ritmisch proces tussen de polen met een zeker patroon of regelmaat. Als je die dynamiek gaat herkennen kan je vervolgens bewust het ritme gaan verzorgen en daarmee de kwaliteit van je eigen oordeelsvorming en die van gesprekken met anderen verhogen.

Martijn Sasse is voorzitter van de vakgroepen informatiemanagement en business analyse bij IVO Rechtspraak. Hij werkt inmiddels 20 jaar met het model dynamische oordeelsvorming als belangrijk hulpmiddel in allerlei situaties, waarvan de laatste 10 jaar in de omgeving van de Rechtspraak.

 

Time

(Monday) 17:00 - 20:30

Comments are closed.

X