KNVI VNA NAF: Workshop Praktische Filosofie voor Architecten van de Digitale Wereld

march, 2017

27marAll DayKNVI VNA NAF: Workshop Praktische Filosofie voor Architecten van de Digitale Wereld

Event Details

Praktische Filosofie is Wijsheid verkregen als zelfkennis waardoor die in de praktijk toepasbaar is. Zelfkennis komt ten diepste door het onderzoeken van de grote vragen des levens – Wat ben ik? Wat is de Wereld? Wat is de relatie tussen deze twee? Als Zelfkennis op deze manier bezien één ding doet, is dat je vermogen om met veranderingen om te gaan duurzaam groeit, niet als een methode of een techniek, maar als een innerlijk weten en aanvoelen. Dit is een zaak van hoofd en hart – net als elke majeure verandering in welke organisatie dan ook.

In deze workshop wordt praktische filosofie toegespitst op: Ik als Architect, de Wereld als de Digitale Wereld. Het format daarbij is een algemene inleiding op het onderwerp, gevolgd door interactieve oefeningen, vragen en antwoorden. Hierdoor zal je in beperkte tijd een eerste beeld ontwikkelen van je zelfkennis. De workshop wordt verzorgd door Rob Kruijk, voormalig voorzitter van het Nederlands Architectuur Forum en momenteel leider van de school voor praktische filosofie en spiritualiteit.

De workshop vindt plaats van 13.00 tot 20.00 uur. Voor een maaltijd, koffie en thee wordt gezorgd. Dit alles vindt plaats op de locatie het Landgoed de Oxerhof, Oxerhoflaan 6 in Epse (nabij Deventer). Dit is de locatie van het landelijk studiecentrum van de School Voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit.

De workshop wordt georganiseerd door de special interest group architectuur van het KNVI in samenwerking met het Nederlands Architectuur Forum en Via Nova Architectura. Toegang is gratis voor leden (wel met een no-show bijdrage van 50 EUR). Niet-leden kunnen voor 100 EUR meedoen.

NAF leden wordt gevraagd zich in te schrijven door een e-mail te versturen naar info@NAF.nl. Anderen kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier waarnaar hieronder wordt verwezen. Let op: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Wees er dus snel bij. Voor het geval je te laat bent; als er veel interesse is dan zullen we de workshop in het najaar nogmaals verzorgen.

Meer informatie:
https://www.ngi-ngn.nl/Afdelingen/Architectuur/Evenementen/Workshop-Praktische-Filosofie-voor-Architecten-van-de-Digitale-Wereld.html

Time

All Day (Monday)

Location

Onbekend

Comments are closed.

X