Interactieve workshop Digitale transformatie

february, 2019

07feb19:0022:00Interactieve workshop Digitale transformatie

Event Details

Interactieve masterclass / workshop Digitale transformatie
Door Bas van Gils en Nynke Beentjes

Digitale transformatie is hot. Iedereen heeft er de mond van vol. Maar…. wat is het eigenlijk en wat kun je er als architect /informatie manager mee? En waarom is het zo hot? Als architect heb je hier vast een mening over. We gaan graag het gesprek aan in een interactieve sessie.

Let op: Deelnemers worden verzocht aan te geven op welke vlakken een verdieping gewenst is in deze workshop via: bas.vangils@strategy-alliance.com

In deze sessie zetten we het begrip digitale transformatie kort neer, geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk van beide sprekers. Aan de hand van concrete cases gaan we aan de slag met de stelling: digitale transformatie heeft maar weinig te maken met techniek en platforms, maar heeft juist alles te maken met strategie, waardecreatie, experimenteren, en de mens-kant van je organisatie.

Datum: donderdagavond 7-feb-2019
Tijd: de koffie staat klar vanaf 19.00u, de workshop start om 19.30u, de netwerkborrel is vanaf 21.45u.
Plaats: Fletcher Hotel te Nieuwegein

Een concrete case komt uit een financiële organisatie: experimenteren met disruptieve technologie is mooi, maar wat is nou daadwerkelijk het effect op de architectuur van je organisatie? Idem in de zorg: het digitaliseren van processen middels inzet van bijvoorbeeld een EPD is een goede stap maar wat verandert er nou echt voor medewerkers, patiënten en andere belanghebbenden? Welke architectuurbeslissingen hebben we hierin te maken en zijn we daartoe wel in staat?

Na de korte introductie is er veel ruimte voor dialoog en verdieping: met elkaar middels enkele werkvormen pragmatisch aan de slag. Dit zijn typisch vraagstukken waarin er niet één beste antwoord is. Uit de discussies ontstaan heuristieken waarmee je ook in de eigen context aan de slag kan. Om goed in te kunnen spelen op jullie behoeften (de kern van digitale transformatie) is het noodzakelijk dat je je 1)vooraf opgeeft en 2)je een vraag/vraagstuk/ of onderwerp instuurt: wat denk jij dat de belangrijkste thema’s zijn rond digitale transformatie?

Bio Bas
Bas is ervaren consultant, trainer en researcher op het vlak van digitale transformatie. In zijn werk ligt de focus op het realiseren van ‘de digitale droom’ van klanten. Zijn inhoudelijke expertise ligt op het vlak van strategie, architectuur, en datamanagement. Professionele kernwaarden zijn: (1) In een snel veranderende, digitale wereld is een aanpak voor digitale transformatie nodig waarbij de mens centraal staat, (2) Balanceer academic rigor en practical relevance, en (3) Reflectie en leren zijn essentieel om vooruit te komen. Bas heeft de afgelopen jaren in verschillende landen gewerkt (o.a. Nederland, Duitsland, VK, VS, Canada) en is actief geweest in verschillende industrieën (overheid, finance, telecom, retail). In zijn opdrachten zoekt hij naar een goede mix tussen consultancy, opleiding en coaching. Naast zijn adviespraktijk geeft Bas veel les, is hij een veelgevraagd spreker en auteur en is hij dagvoorzitter van het Landelijk Architectuur Congres.

Deze sessie wordt georganiseerd door het Genootschap voor Informatie Architecten (GIA).

Deelname aan dit evenement is gratis voor GIA- en NAF-leden. Niet-leden betalen 20 euro (geen pin ter plaatse aanwezig, svp gepast betalen).

U kunt zich via de knop hieronder aanmelden:

 

Comments are closed.

X