Informatieveiligheid in de Overheid 2020 %

november, 2020

24novAll DayInformatieveiligheid in de Overheid 2020 %

Event Details

Informatieveiligheid in de Overheid

4e editie – dinsdag 24 november – Spant, Bussum

Sinds 2017 wordt het congres Informatieveiligheid in de Overheid georganiseerd: een congres op het gebied van informatieveiligheid binnen de overheid, zoals ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen. Het congres is specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Er worden visies en ervaringen gedeeld, met als voornaamste doel aanknopingspunten te bieden voor verdere bewustwording en een succesvolle invoering van informatieveiligheid.

De volgende thema’s staan centraal:

  • Hoe om te gaan met groeiende veiligheidsrisico’s? (risico’s zoals hacks, id-fraude etc. neemt alsmaar toe)
  • Spanningsveld tussen regels en ruimte (overheden hebben moeite met het implementeren van wetgeving en moeten daarbij steeds balanceren tussen wat de wet voorschrijft, en keuzes die ze zelf mogen maken)
  • Bewustzijn van medewerkers (hoe krijg je de hele organisatie doordrongen van de risico’s? welke handelingsperspectief wordt voorgeschreven?)
  • Verhouding tussen informatieveiligheid en privacy (burgers hebben recht op privacy en worden daar steeds mondiger in, maar tegelijkertijd heb je informatie nodig om de veiligheid te garanderen)

Als lid van het NAF kunt u deelnemen aan het congres met €50 korting. Gebruik hiervoor code IVO2020NAF tijdens de online registratie.

Graag tot ziens op 24 november!

Comments are closed.

X