GIA-KNVI-NAF Insight Datamanagement in de praktijk: data als brandstof voor organisaties VOL

june, 2020

04jun17:3019:15GIA-KNVI-NAF Insight Datamanagement in de praktijk: data als brandstof voor organisaties VOL

Event Details

De Insight is reeds volgeboekt. 

 

Door Bas van Gils en Jef Bergsma

Als processen de motor zijn van de organisatie, dan is data de brandstof. Organisaties zijn steeds meer afhankelijk van hun data. Dat gaat zo ver dat organisatiestructuren in toenemende mate af lijken te hangen van datastructuren en -stromen. Logisch, zou je zeggen. In de praktijk blijkt dat nog niet altijd zo opgepakt te worden. Data wordt (te) vaak als bijzaak gezien onder vermelding van redenen als “waarom moeten we daar óók nog aandacht aan besteden? Data zit in systemen. Wil je nou echt zeggen dat onze ITers hun werk niet goed doen?”.

Datamanagement is de discipline die zich bezig houdt met het verkrijgen van grip op data (data management defense) teneinde deze in te kunnen zetten voor waaardecreatie (data management offense). Deze sessie is georganiseerd naar aanleiding van de publicatie van het boek Data Management – A Gentle Introduction. Bas en Jef nemen geven een overzicht van dit vakgebied en maken de verbinding met de dagelijkse praktijk: wat kom je zoal tegen als professional? Hoe help je jouw organisatie op dit gebied? Wat kan je zelf doen?

Datum: 4 juni maart 2020
Tijdstip: de Webex wordt gestart om 17.30.
Plaats: Internet, link naar webex meeting volgt na inschrijving

Bio Bas  
Bas is een gedreven en ervaren consultant, trainer, en onderzoeker. De afgelopen jaren heeft hij professionals en organisaties geholpen bij het realiseren van hun digitale aspiraties: van strategie naar realisatie. Zijn motto hierbij is: in een steeds digitalere, snel veranderende wereld moet de mens centraal staan. Dit motto heeft hij toegepast in verschillende branches in Europa en de Verenigde Staten. In het verleden heeft Bas hierover een aantal boeken en artikelen uitgebracht, veelal vanuit een architectuurperspectief. Daarnaast heeft Bas veel opleidingen (op universiteiten, hbo’s en binnen organisaties) verzorgd.

Bio Jef
Jef is opgeleid in het IT-domein. Technische Computerkunde aan de HTS Rotterdam heeft hem geleerd wat de achterliggende technologie is bij het realiseren van computersystemen. De Fundamentele Informatica aan de TU Delft geeft hem inzicht in de benodigde structuur voor kwalitatieve software. Zijn opleiding Bedrijfskundige Informatica geeft hem de inzichten om de IT-gerelateerde onderwerpen effectief in te zetten voor een effectieve bedrijfsondersteuning.
Jef is een gedreven en ervaren architect en trainer met een resultaatgerichte aanpak. Hij helpt organisaties om vanuit de ‘samenhang der dingen’, met data als kerncomponent, vanuit een architectuurperspectief te verbeteren. Hij is gecertificeerd in meerdere architectuur methodieken waaronder het Zachman framework. Ook is hij is part-time docent aan de NCOI hogeschool en heeft de afgelopen jaren diverse internationale architectuur trainingen verzorgd  Jef heeft hierover de visie dat iedere organisatie in Nederland een Informatie Verwerkende Organisatie (IVO) is. Hij past deze visie toe bij zijn opdrachtgevers en heeft hem gepubliceerd op LinkedIn.

Deze sessie wordt georganiseerd door het Genootschap voor Informatie Architecten (GIA).

Deelname aan dit evenement is gratis voor GIA- en NAF-leden.

Let op: aansluitend om 19.15 volgt de virtuele ALV van GIA.

Time

(Thursday) 17:30 - 19:15

Location

Online

Comments are closed.

X