De invloed van nieuwe database-technologieën op data-architecturen (GIA)

october, 2018

23oct19:0022:00De invloed van nieuwe database-technologieën op data-architecturen (GIA)

Event Details

23-10-2018: De invloed van nieuwe database-technologieën op data-architecturen (door Rick van der Lans)

Wegwijs in de wereld van Hadoop, Graph, NoSQL en SQL.

De laatste jaren worden we geconfronteerd met een niet aflatende stroom technologieën voor het verwerken, analyseren en opslaan van gegevens. Big Data is de grote aanjager van de meeste van deze veranderingen. Big Data heeft geleid tot de introductie van nieuwe technologieën, zoals Hadoop, NoSQL, NewSQL, GPU-databases, Spark en Kafka. Deze technologieën hebben een grote invloed op data-verwerkende architecturen, zoals datawarehouses en streaming applicaties. Omdat nieuwe technologie nieuwe mogelijkheden creëert, kunnen architecturen vereenvoudigd worden, grotere workloads verwerkt worden en nieuwe use cases geïmplementeerd worden. In deze sessie worden de nieuwe technologieën op een rijtje gezet en hun mogelijke invloed op data-architecturen belicht.

Datum: dinsdagavond 23-10-2018
Tijd: de koffie staat klaar vanaf 19.00u, de presentatie begint om 19.30u, de gratis netwerkborrel is vanaf 22.00u.
Plaats: Flecher hotel te Nieuwegein

Bio Rick
Rick van der Lans is een gerespecteerd en onafhankelijk analist, adviseur, auteur en internationaal bekende spreker. Hij is gespecialiseerd in datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie. Recent is hij uitgeroepen tot de zesde meest invloedrijke BI specialist wereld wijd. Hij heeft vele seminars en webinars gepresenteerd en keynotes bij industry-leading conferenties. Tevens fungeert hij als ambassadeur voor BI consultancy bedrijf Kadenza.

Deelname aan dit evenement is gratis voor GIA- en NAF-leden. Niet-leden betalen 20 euro (geen pin ter plaatse aanwezig, svp gepast betalen).

U kunt zich via de knop hieronder aanmelden:

 

Comments are closed.

X