Cloud Strategieën

september, 2015

17sepAll DayCloud Strategieën

Event Details

NAF Insight – Cloud Strategieën in Nederland

De cloud is hot en de verwachtingen van gebruikers zijn hoog. Kunnen deze verwachtingen worden waargemaakt? Hebben we nu flexibele, schaalbare, wendbare en betaalbare opslag en omgevingen voor als onze applicaties en data? Voldoet het aan al onze bedrijfsprincipes en zijn de klantdata issues goed geregeld met onze overzeese cloud provider? Op deze avond brengen wij u weer op vlieghoogte.

Samenwerking

Dit evenement is een samenwerkingsverband tussen de SIG architectuur van Ngi-NGN, het Genootschap voor Informatie Architecten (GIA) en het Nederlands Architectuur Forum (NAF).

Datum: donderdagavond 17 september
Tijdstip: de koffie staat klaar vanaf 19.00u, de 1e presentatie start om 19.30u, de gratis netwerkborrel begint rond 21.30u.
LocatieVan der Valk, Breukelen

Programma

– Frank van Dam (Ministerie van EZ) – Cloud bij de overheid in Nederland en Europa
– Peter de Haan (zelfstandig architect) – EURCIO: Randvoorwaarden voor cloud leveranciers
– Ben Noordzij (ABN AMRO) – Migratie naar de cloud: aandachtspunten en valkuilen

Frank van Dam – Cloud bij de overheid in Nederland en Europa

In zijn presentatie gaat Frank in op de Europese Cloud strategie en op de rol van het European Cloud Partnership. Vanuit Europa is het project Cloud for Europe geïnitieerd. Dit project heeft als doel de adoptie van cloud computing bij overheden te vergroten. Frank van Dam gaat in op de werkwijze, het resultaat tot nu toe en de gekozen aanpak van aanbesteden (Pre Commercial Procurement) in Cloud for Europe. In zijn presentatie geeft hij ook een toelichting op de Rijks Cloud strategie en de Rijkscloud en hoe deze zich verhouden tot de Europese ontwikkelingen.

Frank van Dam werkt als Enterprise IT Architect / adviseur Informatie strategie voor de CIO van het Ministerie van Economische Zaken. Zijn werkveld omvat onder andere IT strategie, Enterprise (IT) Architecture, eGovernment en Cloud Computing. Frank van Dam is verantwoordelijk voor de totstandkoming van de doelarchitectuur van de Gesloten Rijkscloud. Momenteel werkt hij voor het Europese FP7 project Cloud for Europe. Hij heeft Masters Bedrijfseconomie en Enterprise Architecture gestudeerd. Voor deze laatste studie heeft hij een Cloud Computing Beslis Model ontwikkeld.

Peter de Haan – EURCIO: Randvoorwaarden voor cloud leveranciers

Op zijn geheel eigen wijze vertelt Peter over het door de EURCIO werkgroep geformuleerde protocol voor clouddiensten en de daarin opgenomen dwingende voorwaarden waar cloud leveranciers (minimaal) aan moeten voldoen.

Peter de Haan is zelfstandig ondernemer en was recent als enterprise infrastructuur architect bij UWV verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleid en strategie ten aanzien van de inzet van clouddiensten. Daarnaast is hij als lid van de Cloud Interest Group van het CIO-Platform betrokken bij onder andere de ontwikkeling van een Europese Cloud Strategie en is hij bestuurslid van de SIG architectuur van NGI-NGN.

Ben Noordzij – Migratie naar de cloud: aandachtspunten en valkuilen

ABN AMRO zet sterk in op IT standaardisatie, voor een groot deel door middel van migratie naar een private cloud. Bij deze migratie loopt ABN AMRO op tegen verschillende (verwachte en onverwachte) issues, zowel veroorzaakt door de nieuwheid van het cloud model als de huidige stand van de applicatie omgeving. De presentatie geeft zowel een kort overzicht van de cloud ontwikkelingen binnen ABN AMRO als de genoemde issues.

Ben Noordzij is Enterprise Architect bij ABN AMRO, en heeft na zijn lead architect rol in de opsplitsing van de bank en de fusie met Fortis Bank NL een centrale rol gespeeld in het TOPS2020 programma. Dit programma heeft als doel de bank te helpen aan een meer flexibele en goedkopere IT. Een belangrijk onderdeel hierin is naast Service Oriëntatie, een grote rationalisering van het applicatielandschap.

Toegang en Aanmelden

Het evenement is gratis toegankelijk voor:
– leden van het NAF
– leden van het GIA
– leden van de SIG architectuur van Ngi-NGN.

Niet-leden betalen 20 euro (svp contant afrekenen, geen pin).

Aanmelden kan hier (via de website van GIA).

Time

All Day (Thursday)

Location

Onbekend

Comments are closed.

X