ArchiMate Gebruik

october, 2015

15octAll DayArchiMate Gebruik

Event Details

NAF Insight: jouw praktijkoplossingen met ArchiMate

De NAF-werkgroep ArchiMate gebruik organiseert een praktijksessie over best practices van ArchiMate tijdens een NAF Insight op 15 oktober 2015 in AC Meeting Centre, Meerndijk 59, De Meern.
Centraal staan oplossingen voor (lastige) praktijkvragen. Tijdens deze sessie wordt ook besproken welke ArchiMate-concepten momenteel gemist worden in de huidige ArchiMate standaard.

Presentaties

De presentaties zijn opgenomen in de NAF documenten onder het kopje “NAF Insights” waarvan de naam begint met 2015.10.15.

Doelgroep

Doelgroep van deze NAF Insight zijn de architecten die ArchiMate modellen gebruiken om bedrijfs- en informatiearchitecturen in beeld te brengen. Aan de deelnemers wordt gevraagd om relevante vragen en/of eigen praktijkervaringen op gebied van ArchiMate gebruik in te brengen en alvast bij de inschrijving aan te geven welke dat zijn.

Open Space

De sessie wordt uitgevoerd in de werkvorm van een Open Space, een moderne werkvorm voor grotere groepen. De methode mobiliseert alle aanwezige kennis, creativiteit en daadkracht binnen een groep mensen, waardoor snel complexe vraagstukken kunnen worden beantwoord. Een eenvoudig, maar krachtig raamwerk schept de juiste condities voor een dynamisch proces van discussie en samenwerking. Ervaringen, wensen, behoeften, knelpunten en verbeterpunten worden in kaart gebracht. Deelnemers dragen zelf vraagstukken aan, dragen bij met hun deskundigheid en hebben invloed op het eindresultaat.

De Insight zal een inspiratiebron zijn voor het gebruik en de verrijking van ArchiMate modellen.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:
– 15:00 -15:30: Ontvangst
– 15:30 – 15:35: Inleiding
– 15:35 – 16:00: Wat mist er in ArchiMate, Marc Lankhorst (BiZZdesign)
– 16:00 – 16:30: Start Open Space sessie met inventarisatie en prioriteren van de onderwerpen
– 16:30 – 17:30: Uitwerking in groepjes (tussentijds wisselen van groep is toegestaan)
– 17:30 – 18:30: Terugkoppeling resultaten vanuit de groepjes
– 18:30 – 20:00: Eten en netwerken.

Actieve deelname

Deelnemers aan deze NAF Insight worden gevraagd om actief deel te nemen aan de werksessie om zo kennis en ervaring te delen, zodat er nieuwe good practices kunnen worden opgenomen in de volgende editie van het Good Practices boekje. De werkgroep ArchiMate gebruik brengt dit boekje jaarlijks uit. Het boekje is te downloaden vanaf de NAF site. De werksessies zullen worden begeleid door leden van de NAF werkgroepen.

Time

All Day (Thursday)

Location

Onbekend

Comments are closed.

X