ArchiMate en domeintalen

november, 2012

01novAll DayArchiMate en domeintalen

Event Details

ArchiMate wordt wereldwijd steeds meer gebruikt voor het beschrijven en analyseren van enterprise architectuur. De aansluiting tussen ArchiMate en andere domeintalen voor het beschrijven van detailmodellen (zoals UML voor applicaties, BPMN voor processen) wordt daarmee steeds belangrijker. Hoe kunnen ArchiMate-modellen gebruikt worden in combinatie met UML-modellen, BPMN-modellen of overzichten in CMDB’s? Steeds meer gebruikers zijn op zoek naar een koppeling tussen ArchiMate en talen van de andere domeinen.

De NAF-werkgroep ArchiMate gebruik organiseert rond dit thema een NAF Insight op 1 november 2012 in AC Meeting Centre, Meerndijk 59 De Meern.

Programma

– 14:30-15:00: ontvangst
– 15:00-15:15: Inleiding
– 15:15-17:00: presentaties over
– Relatie ArchiMate en domeintalen vanuit de praktijk – Jan van de Wetering (Agis)
– Relatie ArchiMate en UML – Harmen van de Berg (BiZZdesign)
– Relatie ArchiMate en CMDB’s – Hans van Drunen (Atos)
– 17:00-18:00: werksessie in groepen
– 18:00-19:00 eten en netwerken

Good practices

De werkgroep ArchiMategebruik brengt jaarlijks een boekje uit over good practices in het gebruik van ArchiMate. Een deel van die good practices zijn gebaseerd op de resultaten van werksessies op NAF Insights. Tijdens de werksessie op 1 november wordt in groepen gesproken over verschillende thema’s, zoals:

– ArchiMate en processen
– ArchiMate en gegevens
– ArchiMate en applicaties/UML
– ArchiMate en CMDB’s

Deelnemers aan deze NAF Insight wordt gevraagd om actief deel te nemen aan de werksessie om zo kennis en ervaring te delen, zodat er nieuwe good practices kunnen worden opgenomen in de volgende editie van het Good Practices boekje. De werksessies zullen worden begeleid door leden van de NAF werkgroep.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met:
Harmen van de Berg (h.vandenberg@bizzdesign.nl, +31 6 5119 8282)
Hans van Drunen (Hans.vanDrunen@atos.net, +31 6 2248 8905)

Aanmelden kan met een mailtje naar info@naf.nl. Vermeld daarbij uw naam, organisatie en emailadres. Alle deelnemers ontvangen tijdig een bevestiging van deelname.

Time

All Day (Thursday)

Location

Onbekend

Comments are closed.

X