Agile en Architectuur

march, 2010

23marAll DayAgile en Architectuur

Event Details

Het Agile Consortium en het NAF organiseren samen de mini-conferentie Agile en Architectuur op 23 maart 2010 in De Meern.

Deze mini-conferentie is volgeboekt.

“Agile en Architectuur” is het onderwerp van de werkgroep, die vanuit een samenwerkingsverband tussen het Agile Consortium (AC-NL) en het Nederlandse Architectuur Forum (NAF) gestart is. Deze werkgroep noemt zich en heeft hier een werkomgeving: http://groups.google.com/group/agile-en-architectuur

De AwA werkgroep organiseert een mini-conferentie die dit onderwerp uitdiept en een start wil zijn van een bredere Special Interest Group (SIG).

Programma

Het inhoudelijke programma ziet er als volgt uit:

– 16:00 Ontvangst

– 16:15 Opening/inleiding
Opening door Frank Langeveld (Atos Origin), voorzitter/trekker van de werkgroep Agile en Architectuur (AwA).
De weg naar agility of: waarom een robbertje vechten af en toe best gezond kan zijn.

– 16:30 Visie: De Agile Enterprise in 2010 en 2020
Organisaties moeten zich steeds sneller kunnen aanpassen aan hun omgeving. Dit vraagt een grote wendbaarheid van business en IT. Kernvragen hierbij zijn hoe business en IT in samenhang kunnen veranderen, en op welke gebieden je agile wilt zijn en waar juist stabiel. Novay (het voormalige Telematica Instituut) start samen met partners uit bedrijfsleven en wetenschap een project dat hiervoor een aanpak ontwikkelt. In deze presentatie zal Marc Lankhorst (Novay) hier nader op ingaan. Marc is principal researcher enterprise architecture binnen Novay.

– 17:10 Praktijk: Good practices in Agility
Agile in de praktijk, hoe werkt dat eigenlijk? In deze presentatie wordt door Hans Lenting (Achmea) & Roald Kruit (Mendix) ingegaan op de ervaringen met Agile werken in het project Wanbetalers in de Zorg. In dit project is uitvoering gegeven aan de gewijzigde wetgeving waarin de zorgverzekeraar verplicht is om wanbetalers (>6 maanden achterstand) aan te melden bij het CVZ (College voor Zorgverzekeraars) waarna CVZ overgaat tot inkomensbeslag. De Agile methode is gebruikt voor het doorvoeren van aanpassingen in bestaande processen en applicaties en de ontwikkeling van nieuwe processen en een nieuwe applicatie. Naast de Agile ervaringen ten opzichte van de reguliere werkwijze wordt ingegaan op de toegevoegde waarde van Mendix in dit project. Hans is bedrijfsanalist bij Achmea, divisie Zorg binnen de afdeling Verandermanagement & IT. Roald is CTO bij Mendix.

– 17:50 Persoonlijk: De Agile Architect
Een steeds grotere behoefte aan wendbaarheid heeft de Agilisten doen beseffen dat de mens in de software ontwikkeling meer centraal moet komen te staan. Het gaat om de mens als gebruiker van het te ontwikkelen systeem en de mens als software engineer die het systeem komt brengen. Dezelfde redenering trekken we door bij de opstelling van een architect. Deze aangepaste opstelling en manier van werken brengt deze twee werelden dichter bij elkaar. In de presentatie zal Viktor Grgic (Xebia) nader ingaan op kenmerken en voor- en nadelen vanuit de verschillende perspectieven. Viktor is Principal Architect/Consultant binnen Xebia.

– 18:30 Pauze: Broodjes

– 18:45 Start open space
U bent aan zet: The Burning Question is: “Hoe gaan we onze kennis over Agility verder ontwikkelen?” Wat zijn de onderwerpen waar de aanwezige organisaties aandacht voor willen hebben? Wie willen er samenwerken in de werkgroep(en)?
Het NAF en ACB willen samenwerking binnen het AwA platform ondersteunen en focus geven door SAMEN met leden gericht te werken naar een 2e AwA conferentie later dit jaar.

– 19:45 Afronding

– 20:00 Hapje en een drankje

Doelgroep van deze conferentie zijn professionals die vanuit een veranderkundige invalshoek geïnteresseerd zijn in Agile, Lean en ICT Architectuur.

De AwA mini-conferentie wordt gehouden op dinsdag 23 maart 2010.
Aanvang: 16.00 uur.
Einde: 20.00 uur met een afsluitende borrel
Voor broodjes, rond 18.30 uur wordt gezorgd.

Locatie:
AC De Meern, Meerndijk 59, 3454 HP De Meern, Tel. 030 6661444
(A12, afslag Montfoort/De Meern)

AC Restaurant De Meern is ook per openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Buslijn 180, richting Gouda, vanaf Utrecht Centraal Station, stopt voor het restaurant. Deze bus gaat twee maal per uur en doet er +/- 15 minuten over.

Contact

Leg contact met de werkgroep door een mail te sturen naar
agile-en-architectuur@googlegroups.com

Lees hier meer over Agile en Architectuur: http://agileea.wikidot.com/

Met vriendelijke groet,

Namens het AC-NL: Jeroen Venneman
Namens het NAF: Huub Bakker

Time

All Day (Tuesday)

Location

Onbekend

Comments are closed.

X