Agile architecting

march, 2019

14mar19:0022:00Agile architecting

Event Details

Door de adoptie van het agile werken is de werkwijze van de architect aan het veranderen. Agile teams wachten niet op late architectuur documenten. De belangrijkste beslissingen zijn dan immers al genomen. Hoe zorgt een architect ervoor relevant te blijven in organisaties? Hoe kunnen applicaties worden ontwikkeld vanuit een gedragen architectuur, die omarmd is door de agile teams.
Wouter Paul Trienekens neemt ons op zijn eigen wijze mee in de Risk and Cost Driven Architectuur (RCDA) methode die agile architecting invult vanuit 4 dimensies door: architectuur te zien als een stroom van ontwerpbeslissingen, de economische factoren (risico’s en kosten) de focus te laten bepalen, de architectuur inzet af te stemmen op de noodzaak (just enough, just in time) en tijdigheid van ontwerp- en inrichtingsbeslissingen en door nadrukkelijk samen te werken met de agile teams.

Datum: donderdagavond 14 maart 2019
Tijd: de koffie staat klaar vanaf 19.00u, de presentatie start om 19.30u, de netwerkborrel is vanaf 21.45u.
Plaats: Fletcher Hotel te Nieuwegein

Bio Wouter Paul
Wouter Paul Trienekens is gecertificeerd (SEI & RCDA) Solution Architect en sinds 1986 werkzaam in de IT. Midden jaren 90 stond hij aan de wieg van CGI’s enterprise architectuur competentie en begeleidt sindsdien architecten bij hun professionalisering en de uitvoering van projecten. Daarnaast was hij betrokken in research (SAPIENSA in NL , NESSI in EU) en geeft hij gastcolleges.  Wouter Paul speelde een sleutelrol bij het opzetten van het Business Alignment & System Integration Concept van CGI, momenteel bekend als Effective Enterprise Transformation Methodology. Wouter Paul was voorzitter van het Genootschap voor Informatie Architectuur, architectuur-redacteur van het tijdschrift voor informatie en management (www.TIEM.biz) en de hoofdredacteur van de informatie architectuur leergang van Euroforum.

Deze sessie wordt georganiseerd door het Genootschap voor Informatie Architecten (GIA).

Deelname aan dit evenement is gratis voor GIA- en NAF-leden. Niet-leden betalen 20 euro (geen pin ter plaatse aanwezig, svp gepast betalen).

U kunt zich via de knop hieronder aanmelden:

 

Comments are closed.

X