23 november: NAF Insight Proces en Text Mining

Onafhankelijke architect in de digitale wereld
30 oktober 2017
NAF Bestuurslid gaat naar de maan. Hoe dan?
30 oktober 2017

23 november: NAF Insight Proces en Text Mining

Steeds meer systemen loggen gegevens over hoe het bedrijfsproces verloopt, maar loopt het proces wel zoals het bedoeld was? Wat zijn de knelpunten?

Text mining is vaak lastig doordat er tijdstippen ontbreken, process mining kan niet werken zonder tijdstippen, de combinatie van die twee technieken kan elkaar versterken. Bij sentiment mining weet je wel wat iemands zijn gevoelens zijn, maar niet zijn drijfveren, terwijl drijfveren juist een betere verklaring voor iemands gedrag vormen. De combinatie van deze technieken biedt mogelijkheden om nieuwe inzichten te verwerven rond customer journeys, zodat de klant uiteindelijk beter geholpen wordt.

In deze lezing nemen Marlies van Steenbergen, Philippine Waisvisz en Roland Bijvank je mee in de wereld van Text, Motivation en Process Mining. Hierbij wordt gekeken naar zaken als datamanagement, tooling en bruikbaarheid in een aantal onderzoeksprojecten door de HU uitgevoerd.

Na de presentatie willen we graag met jullie discussiëren over hoe er wordt gekeken naar de verschillende vormen van mining en de toepassing daarvan binnen uw bedrijf of organisatie.

Klik hier voor meer informatie.

X